Så här tar du bort den irriterande anmälan om att Chromecast sätter på alla enheter som är anslutna till WiFi-nätverket hemma [Uppdaterad: Ny metod]

Chromecast är en liten enhet som låter dig se nästan allt från mobiltelefonen på TV: ns stora skärm. På senare tid sker något särskilt irriterande när man gör det här. På alla enheter som är anslutna till det lokala nätverket visas ett meddelande som informerar dig om att innehållet spelas via Chromecast.

Meddelandet säger något som "Sändning till Chromecast Santiago " eller nu spelar på Chromecast Santiago . " Innan visas den här meddelandet endast på enheten som skickat innehåll som ska spelas (den logiska saken). Nu visas det på alla enheter på samma WiFi-nätverk som Chromecast är ansluten till. Meddelandet bibehålls permanent. Det försvinner inte som tidigare, vilket hände om du slutade styra Chromecast ett tag.

Fördelen med detta är att nu kan alla som är hemma pausa eller dämpa uppspelning från sin mobil när som helst. Du kan utnyttja om det är Chromecast som är ansluten till TV: n i rummet, till exempel. Problemet visas om det är en personlig Chromecast ansluten till TV: n i ett rum. De andra personerna i huset kommer alltid att veta när jag spelar innehåll på min Chromecast ... Och de bryr sig nog inte om det här ...

Stäng av Chromecast-meddelandet

Det finns för tillfället ett enkelt sätt att inaktivera Chromecast-meddelande som visas på alla enheter i nätverket, när en av dem skickar innehåll till den enheten. Du måste bara avaktivera ett alternativ i inställningarna för det önskade Chromecast- eller Chromecast-ljudet.

Om du vill stänga av Chromecast-meddelande öppnar du Googles startsida. Hämta det härifrån om du inte har det installerat. Skjut sedan åt höger från skärmens vänstra kant för att öppna menyn. Tryck på alternativet "Enheter". I önskad Chromecast trycker du på trepunktsknappen och väljer Inställningar. Avsluta slutligen alternativet som säger " Tillåt andra att kontrollera ditt överföringsmedium ".

Och det är det. Varje gång du skickar innehåll från din mobil till Chromecast eller Chromecast-ljud kan du bara styra överföringen. Bara du kan pausa eller stoppa uppspelningen. De andra personer som är anslutna till samma WiFi-nätverk kommer inte längre se Chromecast-meddelandet som tidigare fick dem att kontrollera den sändningen av din, vilket kan vara mycket frustrerande.

Det här är det enklaste sättet att stänga av Chromecast-meddelandet. Den tidigare metoden, som nämns under dessa punkter, krävde att deaktivera meddelandet i alla enheter som är anslutna till nätverket, något mycket opraktiskt.

Observera att det här alternativet är aktiverat som standard på Chromecast-enheten och måste vara inaktiverat på egen hand. Det skulle vara lämpligt för Google att lämna den som standard inaktiverad.

Det är viktigt att Google Home-programmet är aktuellt. I det här fallet försökte jag det med version 1.24.37.4, som är tillgängligt på Google Play. Om inte, kan du inte se alternativet som anges ovan för att inaktivera meddelandet.

Så här tar du bort nätverksanmälan från en Chromecast (gammal metod)

  1. När meddelandet visas, svep ner med två fingrar.
  2. Tryck på växelknappen.
  3. På nästa skärm, stäng av alternativknappen som säger "Visa meddelanden från fjärrkontrollen".

Ett annat sätt att inaktivera (eller återaktivera) den här meddelandet är från Android-systeminställningarna. Där pekar du på "Google" -menyn och på nästa skärm trycker du på "Google Cast". På samma sätt, avaktivera du omkopplaren för alternativet "Visa meddelanden på fjärrkontrollen".

När detta görs kommer meddelandet inte längre att visas på min mobiltelefon när en annan person har skickat innehåll från enheten. Om du inte vill att andra ska veta när jag ser innehåll på min personliga Chromecast, måste du avaktivera meddelandet om de andra enheterna hemma, en efter en .

Inaktivera den här meddelandet har testats på en Android Marshmallow-enhet. På enheter med tidigare versioner av Android kanske inte inställningarna för den här meddelandet är tillgängliga.